‘Puzzeltje komt steeds mooier te liggen’ – Voetbal Worldwide


Ronald Koeman komt steeds dichter bij zijn ideale opstelling voor het EK. Dat zei de bondscoach van het Nederlands elftal na de oefenzege op Schotland. ‘Natuurlijk heb ik iets in mijn hoofd.’

Het systeem van Oranje blijft voer voor discussie. Dit keer koos Koeman voor een variant met een diepe rol voor Jeremie Frimpong. Dat zorgde ervoor dat Xavi Simons naar binnen kon knijpen, maar beide spelers kwamen niet goed uit de verf. ‘Veel spelers spelen in een 4-3-3-systeem’, begon Koeman zijn uitleg op de persconferentie.

‘Maar de posities van een aantal spelers die vandaag misschien meer balverlies hadden dan normaal, ligt niet aan dat ze in een ander systeem of op een andere positie spelen’, vond de bondscoach. ‘Misschien heeft het te maken met druk. Dat het de laatste interlandperiode richting het eindtoernooi is en dat ze daarom onder de maat hebben gespeeld.’

Andere spelers
Dinsdag wacht de volgende take a look at. Dan is in Frankfurt EK-organisator Duitsland de tegenstander. ‘Ik ga geen keuzes maken op foundation van hoe zij spelen. Wel qua systeem, het lijkt me logisch dat je dat bekijkt. Of ik de opstelling al in mijn hoofd heb? Natuurlijk heb ik wel iets in mijn hoofd. Dat ik ook een aantal andere spelers laat spelen dinsdag.’

Welke wisselingen dat zijn, wilde Koeman nog geen uitspraken over doen. ‘Dat heeft ook weer invloed op hoe het vanavond is geweest, hoe we dat het beste kunnen neerzetten. Uiteindelijk komt het puzzeltje steeds mooier te liggen. Het is duidelijk dat ik heel veel weet en heel veel zie en al zag. Dan ga je steeds meer naar een huge elftal.’

Scroll naar boven