Raad van bestuur KPN ingrijpend gewijzigd
KPN heeft een aantal nieuwe benoemingen voor de raad van bestuur bekendgemaakt. Per 1 mei wordt Wouter Stammeijer aangesteld als nieuwe chief expertise & digital officer (ctdo). De 42-jarige Stammeijer is momenteel hoofd strategie bij het ict-concern. Verder komen er nieuwe directieleden voor de consumenten- (Marieke Snoep) en zakelijke markt (Chantal Vergouw).

Stammeijer volgt Babak Fouladi op die heeft besloten KPN te verlaten en terug te keren naar zijn familie in Londen. Fouladi trad in november 2018 aan als ctdo, een toen nieuw gecreëerde functie bij KPN. Hij moest ervoor zorgen dat de systemen en netwerkinfrastructuur van het telecombedrijf zijn voorbereid en ingericht op nieuwe technologische ontwikkelingen.  

Naast de nieuwe ctdo zijn er nog twee andere directiebenoemingen kenbaar gemaakt. Zo wordt Marieke Snoep (51) chief shopper market (b2c). Zij is sinds 1 december 2019 lid van de raad van bestuur en volgt Jean-Pascal van Overbeke op. Hij treedt vanwege persoonlijke omstandigheden terug uit de raad maar blijft tot april 2024 aan als strategisch adviseur.  

Snoep was chief enterprise market (b2b). Haar bestuursrol komt in handen van Chantal Vergouw (46), afkomstig van verzekeraar Interpolis waar zij zeven jaar directievoorzitter was. Momenteel is Vergouw lid van de raad van commissarissen van KPN maar zij zal bij haar benoeming als lid van de raad van bestuur terugtreden als commissaris.

Huidig ceo en voorzitter van de raad van bestuur van KPN is Joost Farwerck.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven