Raakt voetballer Lionel Messi de prijs voor beste voetballer kwijt?Lionel Messi heeft veel prijzen gewonnen in zijn carrière. Ook die van beste voetballer van het jaar. De prijs heet de Ballon d’Or en die heeft Messi acht keer gewonnen. Dat is het meeste van alle voetballers. Maar misschien moet hij wel eentje teruggeven wegens valsspelen.

Valsspelen

In Frankrijk is namelijk een onderzoek begonnen naar mogelijk valsspelen. Dat zou Messi’s vorige membership Paris Saint Germain gedaan kunnen hebben in 2021.

Messi voetbalde toen bij die Franse membership. En Paris Saint Germain wilde heel graag dat hij dat jaar de Ballon d’Or zou winnen. Dat zou goede reclame zijn voor de Franse voetbalclub.

De baas van de Ballon d’Or zou cadeaus hebben gekregen van Paris Saint-Germain. En in ruil daarvoor zou hij misschien Lionel Messi de prijs hebben laten winnen. Of dat zo is, wordt nu dus onderzocht.

Veel mensen waren verbaasd dat Messi in 2021 tot beste speler werd verkozen. Hij voetbalde toen een half jaar voor Paris Saint-Germain en had het daar erg moeilijk. Hij scoorde maar één keer in de Franse competitie.

Lewandowski

De Poolse voetbalspeler Lewandowski deed het juist erg goed dat jaar. Hij maakte 58 doelpunten bij zijn membership Bayern München. Daarom vonden veel mensen dat juist hij de prijs moest winnen en niet Messi.

Het onderzoek is nog bezig. Dus of Messi echt de prijs moet inleveren, weten we later pas.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven