Raket naar Jupiter is bijna klaar voor vertrekWat zit er binnenin de manen van Jupiter? En zou er misschien leven mogelijk zijn? Over twee weken gaat er een raket naar de planeet om daar achter te komen.

De ruimte-sonde die naar Jupiter gaat heet Juice. Dat staat voor Jupiter Icy Moons Explorer: oftewel de Jupiter IJzige Manen Verkenner. Het is een onbemande vlucht, dus er gaan geen mensen mee.

De planeet Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel en bestaat uit fuel. Het ligt zo’n 588 miljoen kilometer van de aarde. De planeet heeft heel veel manen: zeker 79, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer.

Ook Nederland helpt mee aan de missie. Zo hebben Nederlandse onderzoekers meegeholpen aan het bouwen van de raket. En op het ruimtevaartuig zitten grote zonnecellen die uit Nederland komen.

Op 13 april vertrekt de raket naar Jupiter vanaf Frans-Guyana. Dat ligt naast Suriname. Als alles goed gaat, komt hij over acht jaar aan op Jupiter.

Testen

Voordat de ruimte-sonde klaar was voor vertrek, moest hij natuurlijk goed getest worden in excessive omstandigheden. Hoe dat ging zie je in de video hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven