Ram-It lijft systemintegrator CuraTec in
Ram Infotechnology (Ram-It) neemt CuraTec uit Almere over, een aanbieder van alarmsystemen en communicatie-oplossingen binnen de zorgsector. Het Utrechts bedrijf, naar eigen zeggen marktleider in clouddiensten voor de zorgsector, versterkt hiermee zijn positie als companion voor digitalisering van kernprocessen bij zorgorganisaties.

CuraTec richt zich als systemintegrator vooral op de ouderenzorg en in mindere mate op de gehandicaptenzorg. De Almeerders werken op foundation van het open softwareplatform IQMessenger voor kritische alarmering. Omdat dit platform leveranciersonafhankelijk is, kunnen klanten de combinatie van {hardware}, software program en sensors kiezen die het beste bij hen previous. Ook is het hiermee gemakkelijk om van leverancier te wisselen.

De nieuwe combinatie krijgt een omzet van ongeveer zeventig miljoen euro waarvan Ram-It ongeveer negentig procent voor zijn rekening neemt. Ram-It telt zo’n 275 medewerkers, CuraTec rond de dertig. Beide bedrijven leveren it-diensten die zorgmedewerkers ondersteunen in hun werk. De markt voor zorgautomatisering groeit sterk. Volgens directeur Arjan Poulissen zal die groei nog lange tijd aanhouden nu de behoefte aan zorg mede door de vergrijzing toeneemt. Bovendien wordt het gebrek aan personeel groter. Efficiënter werken is een van de oplossingen, waarbij ict een belangrijke faciliterende rol kan spelen om ‘meer handen aan het mattress’ te krijgen.

Financieel ondersteund door aandeelhouder Keensight Capital zet Ram-It mede in op groei door overnames, juist om de propositie richting de zorg verder te verbreden. Een volgende acquisitie ligt mogelijk op gebied van enterprise intelligence, het optimaliseren van zorgprocessen op foundation van knowledge. De ict-markt voor ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg kent al veel meer outsourcing dan die van de ziekenhuizen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top