Ranieri volgde zijn hart en wordt nu als held onthaald na zijn laatste kunstje – Voetbal Worldwide


Coach Claudio Ranieri en de spelers van Cagliari zijn woensdag als helden onthaald door de aanhang van de Sardijnse membership. Na de promotie van afgelopen seizoen naar de Serie A verzekerde Cagliari zich afgelopen weekend van handhaving op het hoogste niveau.

En dat wordt op Sardinië gevierd als een kampioenschap, terwijl de laatste landstitel toch echt nog altijd dateert van 1970. Toen was de inmiddels overleden Luigi Riva nog de grote ster van Cagliari, nu is Ranieri het boegbeeld van de Rossoblú. De 72-jarige Italiaan behoedde Cagliari in 1991 als beginnend coach al eens voor degradatie. Vorig jaar maakte hij de cirkel rond door terug te keren bij zijn oude liefde en die vervolgens direct aan promotie in de Serie B te helpen.

Ranieri kon toen al niet meer stuk, maar na de overwinning in de degradatiekraker tegen Sassuolo is de verering van de ervaren coach alleen maar groter geworden. Cagliari bedankte de man achter de sprookjesachtige landstitel van Leicester City dinsdag al met een uitgebreid eerbetoon. Een dag later deden de followers er nog een schepje bovenop tijdens een open coaching, die volledig was uitverkocht. Ranieri en zijn spelers werden als ware helden onthaald in de Sardegna Area.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Ranieri stelde na de zege op Sassuolo zelf al dat hij ‘het mooiste voor het laatst heeft bewaard’. Eerder dit seizoen bood hij nog zijn ontslag aan na een serie slechte resultaten, maar de selectie hield hem tegen. ‘Meestal houden de spelers hun hoofd gebogen als je zoiets vertelt en accepteren ze het. Maar zij kwamen in opstand en vroegen me te blijven. Ik ging overstag, maar alleen als zij wakker zouden worden. Ik had al twee aanbiedingen als bondscoach op zak, maar volgde mijn hart en bleef.’

Zelf zal Ranieri niet meer terugkeren in de Serie A. Na een loopbaan van meer dan dertig jaar kondigde oud-trainer zijn afscheid aan. De membership bedankte hem met een fraai eerbetoon. ‘De cirkel is rond. Het is alsof we naar een Oscar-winnende movie hebben gekeken. Eentje die je aan het lachen brengt, maar die je ook emotioneel maakt. Er zijn tranen van vreugde en dankbaarheid voor de man die een van de mooiste verhalen in de clubhistorie heeft geschreven dat voor altijd in de harten van de followers zal blijven.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven