Rechtbank: Ed Sheeran kopieerde liedje niet


Goed nieuws voor de Britse zanger Ed Sheeran: zijn hit Considering Out Loud is volgens de rechtbank niet gekopieerd van een ander liedje.

De familie van een van de makers van het oude lied had Ed Sheeran aangeklaagd bij de rechter in het Amerikaanse New York. Ze zeiden dat Considering Out Loud uit 2014 was gekopieerd van Let’s get it on van Marvin Gaye uit 1973. Daarom wilden ze geld hebben van Ed Sheeran.

Het kopiëren van muziek, teksten, gedachten of van mensen en doen alsof ze van jou zijn heet plagiaat. In de muziek komt plagiaat vaker voor.

Soms zeggen artiesten bijvoorbeeld dat ze niet wisten dat ze een liedje hadden gestolen van iemand anders, omdat ze niet wisten dat de melodie al bestond.

Ed Sheeran zei dat hij gewoon muziek gemaakt heeft met akkoorden die heel veel artiesten gebruiken. En de rechtbank gaf de artiest gelijk.

Luister zelf

Lijkt het lied van Ed Sheeran te veel op het oudere lied? Luister hieronder naar beide liedjes.

Ed Sheeran – Considering Out Loud

En hier zou het te veel op lijken, zegt de familie van een van de makers van het lied uit 1973.

Marvin Gaye – Let’s Get It On

Ed Sheeran is vaker beschuldigd van kopiëren van muziek van anderen. Vorig jaar sprak de rechter hem vrij van het kopiëren van muziek voor zijn nummer Form of You. En in 2017 betaalde hij geld aan andere artiesten omdat zijn nummer {Photograph} te veel op een ander lied leek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven