Rechter spreekt verdachte van dodelijke vechtpartij vrijEen groep Nederlandse jongens hoeft niet de gevangenis in voor de dood van een jongen. Dat heeft de rechter besloten. De rechtszaak ging over een dodelijke vechtpartij op het Spaanse Mallorca.

Delen van de vechtpartijen werden gefilmd door mensen die in de buurt waren. Daardoor kon de politie meerdere jongens opsporen. Ze werden aangehouden en moesten voor de rechter komen. Daar zeiden ze dat ze niks te maken hadden met de dood van de jongen.

Zeven jaar

Toch kregen de verdachten straffen van de rechter. Eén jongen moest wel zeven jaar de gevangenis in. Hij zou tijdens de vechtpartij tegen het hoofd van Carlo hebben getrapt. De andere jongens kregen lagere straffen, van een jaar tot 2,5 jaar celstraf tot een taakstraf.

De jongen die zeven jaar naar de gevangenis moest, was het niet eens met zijn straf. Hij stapte naar een hogere rechter. Die heeft nu besloten dat hij geen straf krijgt voor de dood van de jongen. Volgens de rechter is er te weinig bewijs.

Lagere straffen

Meerdere jongens hebben wel straf gekregen voor het vechten. Maar die straffen zijn een stuk lager dan eerst.

Scroll to Top