Rechtszaak begonnen tegen man die tientallen meisjes bedreigdeIn Breda is vandaag een grote rechtszaak begonnen. De man die voor de rechter moet komen, heet Gianni de W. Wat hij zou hebben gedaan, is heel naar.

Jarenlang maakte hij nep-accounts aan op social media. Daarmee probeerde hij naaktfoto’s en -filmpjes te krijgen van meisjes en vrouwen.

Als ze die stuurden, dreigde hij de foto’s on-line te zetten als ze niet nóg meer stuurden. Afpersing, heet dat.

Gepakt

Vorig jaar werd de man gepakt. Toen werd een groot politie-onderzoek gestart. De man had van zeker 170 meisjes en vrouwen naaktfoto’s en -filmpjes op zijn pc staan.

In de rechtszaak mogen de slachtoffers ook wat zeggen. Ze vertelden dat ze veel final hebben van wat Gianni de W. heeft gedaan.

Ieder jaar krijgen duizenden kinderen en jongeren te maken met dit soort afpersing. Maar dat één man zoveel slachtoffers maakt, dat gebeurt bijna nooit.

Praat erover

Het is heel moeilijk, maar toch is het heel belangrijk om erover te praten als je zoiets meemaakt. Dat kan met je ouders, of een leraar op college. Of met een deskundige. Bijvoorbeeld met de Kindertelefoon of met iemand van HelpWanted.

Scroll to Top