Reggiana volgt voorbeeld NEC met bijzondere brailleshirts – Voetbal Worldwide


Serie B-club Reggiana speelde dit weekend in speciale brailleshirts tegen Ternana. Op 21 februari is het namelijk Nationale Braille Dag. Een dag om de taal te vieren die visueel beperkte mensen in staat stelt om te lezen.

In de rubriek ‘In de Kantlijn’ verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Uncommon, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Op de achterkant van het shirt werden de spelersnamen weergegeven in brailleschrift. Het shirt werd samen met kledingsponsor Macron ontworpen. ‘Een prachtig initiatief om een steeds inclusievere en toegankelijkere voetbalervaring te promoten’, klonk het op de Instagram van de membership. 

Reggiana volgt met de actie het voorbeeld van NEC. De Nijmegenaren speelden in het start van deze maand eenmalig in brailleshirts tegen Heracles Almelo. De spelers van NEC droegen het shirt om het tienjarige jubilieum van de blindentribune te vieren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll to Top