Reiziger volgt Van de Looi op als bondscoach van Jong Oranje – Voetbal Worldwide


De KNVB heeft een opvolger gevonden voor Erwin van de Looi. Michael Reiziger volgt de afwaaiende bondscoach na het EK van volgende maand op bij Jong Oranje. De oud-international tekent een contract voor twee jaar.

Van de Looi maakte eerder al bekend dat hij na vijf jaar als coach van de Nederlandse beloftenploeg toe was aan een nieuwe uitdaging. Met Reiziger heeft de KNVB nog voor de begin van het EK Onder-21 een vervanger gevonden voor de 51-jarige coach. De voormalige rechtsback van onder meer Ajax en Barcelona besloot onlangs om na vier jaar als assistent-coach bij het eerste elftal van Ajax te vertrekken uit Amsterdam en keert nu terug in Zeist, waar hij al assistent was bij Oranje Onder-17.

‘Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg’, zegt Reiziger op de web site van de KNVB. ‘Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit good aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan’, aldus de vijftigjarige coach, die ook twee seizoenen coach was van Jong Ajax.

Directeur topvoetbal Nigel de Jong is zeer content material met de aanstelling van Reiziger bij Jong Oranje. ‘Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als coach van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen.’ 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven