RKC haalt vergeten jeugdinternational als opvolger voor Lutonda – Voetbal Worldwide


RKC Waalwijk heeft Juan Familia-Castillo aan zich gebonden. De 24-jarige linksback moet in het Mandemakers Stadion de vertrekkende Thierry Lutonda doen vergeten en heeft voor twee jaar getekend met een optie voor een derde.

Dat meldt de membership uit Waalwijk op zijn web site. Technisch directeur Mo Allach is blij met zijn aanwinst, die lange tijd jeugdinternational was. ‘Na het vertrek van Thierry Lutonda wilden wij ons graag versterken met een soortgelijk profiel. Wij kijken er naar uit om zijn carrière en expertise weer op gang te helpen. Met zijn ervaring bij golf equipment als Chelsea, Ajax, AZ, Birmingham Metropolis én 49 wedstrijden in de nationale jeugdelftallen, zien wij dit met vertrouwen tegemoet.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Familia-Castillo zelf heeft er ook zin in, klinkt het op de clubwebsite van de Brabanders. ‘Ik ben zeer blij dat ik bij RKC Waalwijk de kans krijg om weer op het hoogste niveau van Nederland te voetballen en mijn carrière weer op te pakken. De gesprekken waren heat, gastvrij en ik raakte enthousiast van de faciliteiten en visie van de membership.’

Castilla, geboren in Amsterdam, werd door Chelsea uit de opleiding van Ajax weggeplukt. Sportief bleek dat geen succes. Na verschillende verhuurperiodes liep zijn contract in Londen medio 2023 af. Sindsdien heeft Familia-Castillo geen membership meer gehad, totdat RKC hem nu een helpende hand bood om zijn carrière opnieuw te lanceren.

Scroll naar boven