Roda JC krijgt dreun op Wijdewormer, versterkt Jong Ajax wint in Utrecht – Voetbal Worldwide


Roda JC heeft een stevige dreun te verwerken gekregen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij Jong AZ gingen de Limburgers onderuit. Jong Ajax received op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Roda JC krijgt dreun op Wijdewormer, versterkt Jong Ajax wint in Utrecht
© Professional Pictures

Roda JC moest het de laatste weken lijdzaam aanzien, de dadendrang van concurrent ADO Den Haag. De Limburgers zagen de rivaal in de strijd om promotie naar de Eredivisie de ene na de andere speler binnen halen, terwijl de membership zelf slechts één van de laatste vier competitiewedstrijden kon winnen. Daardoor werd de tweede plaats uit handen gegeven. Al kon die felbegeerde positie op de ranglijst maandag heroverd worden.

De ploeg van coach Bas Sibum had het getroffen op Wijdewormer. In tegenstelling tot twee weken eerder, toen FC Dordrecht van het kastje naar de muur werd gespeeld op maandagavond, hadden de Alkmaarders geen versterkingen vanuit het eerste elftal. Toch kwamen de beloften opvallend sterk voor de dag.

Hoewel Roda JC wist dat een misstap absoluut niet gewenst was, ging het binnen een half uur mis. Tom Kerssens opende namens de thuisploeg de rating, nadat Roda-doelman Calvin Raatsie in de fout ging in de opbouw. Daardoor moest de ambitieuze promotiekandidaat in de achtervolging.

Toch waren de Alkmaarders de ploeg die het meeste aanspraak op de zege maakte. Kerssens had de tweede van de avond op zijn schoen, maar faalde dit keer. Daarna raakte de thuisploeg de paal. Voor Roda JC werd het een vervelende avond, need de membership kwam niet meer tot scoren, zelfs niet toen de matchwinner nog op doel moest. Tot overmaat van ramp moest sterkhouder Enrique Peña Zauner ook nog met een rode kaart van het veld, waardoor het een dramatische avond werd voor de ploeg van Sibum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Jong Ajax ging maandag met een sterrenensemble op bezoek bij Jong FC Utrecht. Winterversterking Julian Rijkhoff maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. Meer opvallend was misschien wel de aanwezigheid van wereldkampioen Gerónimo Rulli. De Argentijn, die ook een Europa League op zijn palmares heeft, stond onder de lat bij de gasten.

Veel indruk maakte Jong Ajax in Utrecht niet, maar Jaydon Banel opende tien minuten voor rust tóch de rating. Uit een voorzet van David Kalokoh werkte de aanvaller de bal achter FC Utrecht-goalie Mattijs Branderhorst tegen de touwen. In de tweede helft was een ander hoogtepunt er een van personele aard. Sivert Mannsverk maakte namelijk als invaller na 141 dagen zijn rentree.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Rijkhoff kwam niet meer tot scoren. De zege kwam echter niet meer in gevaar, waardoor Rulli tijdens zijn KKD-vuurdoop de nul heeft gehouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024


Nederland


1

Willem II

24

15

6

3

49-21

+28

51

2

ADO Den Haag

24

13

7

4

50-29

+21

46

3

Roda JC Kerkrade

24

12

8

4

37-17

+20

44

4

De Graafschap

24

13

4

7

37-30

+7

43


* Actueel tot en met 5 feb. 2024

Bekijk hier al onze video’s


Meer Keuken Kampioen Divisie

Meer over Keuken Kampioen Divisie
Scroll naar boven