Romário (58) maakt zich op voor terugkeer als voetballer – Voetbal Worldwide


Romário de Souza Faria (58), één van de beste voetballers ooit in de Eredivisie, magazine dan dichter bij de pensioenleeftijd staan dan bij die van een gemiddelde profvoetballer, toch lijkt hij op weg naar een hoogst opmerkelijke rentree als profvoetballer op het tweede niveau in de staat Rio de Janeiro.

Die comeback zou gaan plaatsvinden bij America-RJ, de membership waar ook zijn zoon Romarinho onder contract staat. Het Braziliaanse GE Globo komt dinsdag met het bericht, en op de web site van de voetbalbond van de staat Rio de Janeiro valt inderdaad terug te vinden dat Romário dinsdag is aangemeld als voetballer. De nationale voetbalbond van Brazilië moet nog wel zijn fiat geven.

GE Globo weet voorts dat Romário geen geldelijke beloning wil voor zijn voetbalkunsten. Hij zal weliswaar een salaris overgemaakt krijgen omdat dat wettelijk verplicht is, maar Romário is voornemens dat honorarium terug te storten in de clubkas. Deels uit eigenbelang: de voetballegende is sinds enkele maanden immers ook de president van de membership.

Romário kwam in 2009 ook al eens terug op zijn beslissing om te stoppen, ook toen speelde hij een paar keer mee met América, de membership van zijn hart. De WK-winnaar van 1994 kennen we in Nederland dus vooral van zijn passage bij PSV. Tussen 1988 en 1993 scoorde hij 98 keer in 110 Eredivisie-wedstrijden en received hij de landstitel in 1989, 1991 en 1992. Als de plooien gladgestreken worden, kunnen we hem vanaf 18 mei in actie zien, dan begint namelijk de competitie voor America.

Scroll naar boven