‘Romeu moest in eigen buidel tasten voor droomtransfer naar Barça’ – Voetbal Worldwide


Oriol Romeu (31) zette deze week zijn krabbel onder de switch waar hij zo vurig naar verlangde: een terugkeer naar de membership waar hij een deel van zijn opleiding genoot, Barcelona. Sportief is het duidelijk een stap omhoog, maar financieel is het niet direct de absolute jackpot.

Puur kijkend naar het voetbal is Barcelona natuurlijk een stap hoger dan Girona, zijn vorige membership. In Camp Nou kan hij met de regerend kampioen van Spanje gaan voetballen in de Champions League, om maar wat te noemen. Met het vertrek van Sergio Busquets ontstond er een vacature, maar bij de Blaugrana is zuinigheid momenteel het toverwoord, dus de vervanger mocht niet te duur zijn.

Romeu werd voor vier miljoen euro losgeweekt uit Girona, een stadje zo’n honderd kilometer ten noorden van de Catalaanse metropool. Volgens Sport heeft de kopende partij alleen niet het hele bedrag betaald, maar slechts 85% ervan. De resterende zes ton zouden op tafel zijn gekomen nadat Romeu en zijn zaakwaarnemer flink wat water bij de wijn hadden gedaan: Romeu liet een deel van zijn salaris lopen, zijn agent nam genoegen met een lagere commissie. Zo kon Romeu de overstap toch maken.

De cirkel is zodoende mooi rond. Romeu verliet Spanje in 2011 omdat hij op dat second, met Barça op zijn absolute piek, geen aanspraak op speeltijd kon maken. By way of Chelsea, Valencia, VfB Stuttgart, Southampton en Girona is Romeu nu terug. Hij is na Ilkay Gündogan, Iñigo Martínez en Vitor Roque de vierde zomeraanwinst van Barça.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven