Ron van Kemenade vertrokken als cto bij ING
Ron van Kemenade, twintig jaar lang cio/cto bij ING, heeft afscheid genomen bij het bankconcern. Hij gaat per 1 juni als cto aan de slag bij de Britse Lloyds Banking Group. ING heeft nog geen opvolger voor Van Kemenade.

Eind vorig jaar werd bekend dat Ron van Kemenade na een lang dienstverband bij ING een Brits avontuur bij Lloyds zou aangaan. In een LinkedIn-bericht van 30 april schrijft hij: ‘Vandaag is mijn laatste dag bij ING. Na twintig jaar is de tijd gekomen om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te schrijven.’

Van Kemenade kwam in 2003 in dienst bij Postbank, één van de voorlopers van ING Financial institution. In 2013 werd hij benoemd tot chief info officer (cio) bij ING Financial institution. Hij speelde een belangrijke rol speelde bij het omvormen van de activiteiten van de ING tot een datagedreven digitale financial institution. Sinds mei 2021 heet die (bredere) functie chief know-how officer (cto) en was hij als lid van het bestuur van ING Financial institution verantwoordelijk voor technologie, datamanagement en informatiebeveiliging. Zijn opvolger is nog niet gevonden; de cto-taken worden tijdelijk door andere bestuursleden uitgevoerd.

Bij de Lloyds Banking Group wordt Van Kemenade als cto verantwoordelijk voor het aansturen van de technologie- en datastrategie en het leiden van de groups die zich bezighouden met de revisie van de technologische infrastructuur en het invoeren van nieuwe digitale diensten, zoals online-zelfbediening. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven