Roord mist cruciaal duel Oranje Vrouwen door zware blessure – Voetbal Worldwide


Slecht nieuws voor Jill Roord. De aanvaller van Manchester Metropolis heeft woensdag in het League Cup-duel met Manchester United haar voorste kruisband afgescheurd. Dat betekent dat het seizoen erop zit voor de Oranje-international.

Voor Roord zat de wedstrijd tegen United er binnen tien minuten op. Metropolis heeft zaterdag bevestigd dat de 26-jarige speelster een ernstige knieblessure heeft opgelopen. ‘Jill blijft onder de hoede van het medische workforce van Metropolis en begint aan haar revalidatie’, meldt de membership. ‘Iedereen wenst haar een volledig en spoedig herstel.’

Roord kan een streep zetten door de halve finale van de Nations League tussen Oranje en Spanje. Dit duel is op 23 februari. Bij een triomf is Nederland zeker van een olympisch ticket. De Spelen beginnen eind juli en als Oranje zich plaatst wacht Roord een race tegen de klok.

Roord maakte afgelopen zomer voor 350.000 euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Metropolis, een clubrecord voor The Residents. Eerder deze maand scheurde ook Chelsea-spits Sam Kerr haar kruisband af, terwijl Vivianne Miedema, Beth Mead en Leah Williamson (allen Arsenal) onlangs juist terugkeerden van kruisbandblessures.

Scroll to Top