Ruzie in F1-team van Max Verstappen! Wat is er aan de hand?Max Verstappen wint de ene na de andere race. Feest voor hem en zijn group, zou je denken. Maar het is niet alleen feest, er is ook ruzie binnen het group.

Het gaat om Crimson Bull Racing. Sommige mensen denken zelfs dat de Verstappen het group kan gaan verlaten. Wat is er allemaal aan de hand?

Hoofdpersoon 1: Christian Horner

Een belangrijk persoon in deze ruzie is Christian Horner. Hij is één van de bazen van het raceteam.

Over Horner kwam een tijd geleden een klacht binnen. Hij zou een vrouwelijke collega hebben lastiggevallen, mogelijk op Whatsapp.

Het raceteam deed onderzoek en wees de klacht af. Horner kon doorgaan met zijn werk. Maar het verhaal was daarmee nog niet klaar…

De appjes

Ineens kregen allemaal journalisten en andere mensen een mail. Daarin zaten berichten die Christian Horner naar de vrouwelijke collega zou hebben gestuurd. Of de berichten echt zijn, is niet duidelijk.

Wie heeft de berichten gedeeld met alle journalisten? Dat wil iedereen weten. Het moet iemand zijn die Christian Horner weg wil hebben.

Hoofdpersoon 2: Helmut Marko

Veel mensen denken dat Helmut Marko er mee te maken heeft. Ook hij is een belangrijke man bij het Crimson Bull-team.

Al langer gaan er verhalen rond dat Horner en Marko ruzie met elkaar hebben. Over wie de meeste macht heeft in het group en dus de baas is.

Bijrol: Max Verstappen

Wat heeft Max Verstappen dan met deze ruzie te maken? Verstappen rijdt dus voor het raceteam. Ook is hij bevriend met één van de hoofdpersonen, namelijk met Helmut Marko. Die heeft hem erg geholpen toen Verstappen nog jong was.

Mogelijk moet Helmut Marko weg bij het group. Iets wat Verstappen absoluut niet wil. Gebeurt dat wel, dan gaat Verstappen mogelijk zelf ook weg.

Naar Mercedes

Verstappen zou dan bij een ander group gaan rijden. Veel Formule 1-fans hebben wel een idee: Mercedes. Daar gaat Lewis Hamilton weg en komt dus een plekje vrij.

Of dat allemaal echt gaat gebeuren? Niemand die het weet.

Scroll naar boven