Sadílek mist door kart-ongeluk ook competitiestart FC Twente – Voetbal Worldwide


Michal Sadílek moet de competitiestart met FC Twente aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft de membership woensdag laten weten. De Tsjech kampt nog altijd met de gevolgen van een ongeluk met een kart, waardoor hij ook het EK moest laten schieten.

In aanloop naar het EK was Sadílek met de Tsjechische ploeg op trainingskamp in Oostenrijk. Samen met ploeggenoten Ladislav Krejcí en David Jurásek besloot hij naar de high van een berg te gaan om de afdaling te wagen in een soort kart met drie wielen. Sadílek belandde in een gat, waardoor hij een diepe snijwond in zijn been opliep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Dinsdag is Sadílek teruggekeerd bij FC Twente. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij voorlopig niet inzetbaar is. De middenvelder mist sowieso de begin van de competitie. Die is voor FC Twente op zaterdag 10 augustus tegen NEC. Daarvoor moeten de Tukkers al aan de bak in de voorronde van de Champions League.

‘Ik wil vooral vooruitkijken en de komende tijd zo goed mogelijk herstellen, zodat ik weer aan kan sluiten bij de selectie’, vertelt Sadílek by way of de clubkanalen. ‘De spelers, de staf en de membership wil ik bedanken voor de steun die ik de afgelopen weken gekregen heb, dat heeft me goed gedaan.’

Scroll naar boven