Samen Slimmer mikt op dozijn ai-startups in twee jaar
Ai-ontwikkelaar Slimmer AI en investeerders Eager Enterprise Companions en Dutch Founders Fund (DFF) hebben de krachten gebundeld in een ai-alliantie met de naam Samen Slimmer. Ze willen binnen twee jaar twaalf nieuwe startups op het gebied van toegepaste ai opbouwen in Noordwest-Europa. De gekozen startups worden ook begeleid in de bedrijfsvoering en groei.

De nieuwe alliantie gaat dat doen door oprichters van startups een combinatie te bieden van financiering, ai-softwareproducten, technische middelen, deep-tech (oftewel nieuwe technologieën met een hoog investeringsrisico), ondernemerservaring en een groot netwerk.

Volgens de initiatiefnemers opent het tempo waarmee ai zich ontwikkelt de deur naar veel nieuwe  toepassingen. Het group heeft tien jaar ervaring in het bouwen van ai-software en deelt zijn kennis en ervaring om ondernemers snel en volledig operationeel te krijgen met ai-software. Die snelheid is volgens de investeerders van cruciaal belang voor zakelijk succes.

Binnen de rolverdeling helpt ontwikkelaar Slimmer AI bij het ‘snel schalen’ van knowledge, algoritmen en suggestions. Daarnaast ondersteunen investeerders Eager en DFF de startups tijdens de opschaal- en groeifase.

Techleap

Volgens de partijen hebben startups meer nodig dan technologie en geld om wereldwijd succesvol te worden binnen een bepaalde area of interest. ‘Wij werken samen met oprichters die echt groot willen worden en bieden hen het benodigde kapitaal, advies, ondersteuning en toegang tot een Europees netwerk. Als kapitaal, ideeën en goede mensen samenkomen, kunnen er geweldige dingen ontstaan’, melden de oprichters.

Constantijn van Oranje, speciaal gezant voor startup-aanjager Techleap, verwacht dat de samenwerking een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het versterken van het Nederlandse tech-startuplandschap. ‘Het is goed om te zien hoe spelers in het Nederlandse ecosysteem op innovatieve manieren samenwerken om ondersteuning te bieden aan bedrijven in een vroeg stadium’, stelt hij. Techleap kreeg onlangs het fiat van Economische Zaken om nog drie jaar door te gaan, maar zag het budget wel bijna gehalveerd worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven