SAP koopt ai-assistent voor ict-architecten LeanIX
Softwarereus SAP lijft LeanIX in. Met die leverancier van een eigen platform voor het beheer van zakelijke ict-architecturen aan boord verwacht SAP klanten beter te ondersteunen bij procesoptimalisaties waarin ai-oplossingen een grote rol spelen.

Het overgenomen bedrijf uit Bonn levert onder de merknaam Steady Transformation Platform een platform voor doorlopende bedrijfs- en ict-transformaties. Dat bestaat uit saas-oplossingen die ict-architecten, it-assetmanagers en devops-teams ondersteunen. Bijvoorbeeld om controle en overzicht te houden op hun ict-architectuur en hun saas- en microservices-landschap.

SAP en LeanIX hebben innige banden. Zo is het overgenomen bedrijf tien jaar strategisch companion van de grootmacht uit Walldorf. LeanIX is betrokken bij het Rise with SAP-programma waarin bedrijven geholpen worden bij de transformatie en optimalisatie van hun ict-infrastructuur naar een cloud-omgeving.

Ai-assistent

LeanIX bedient ongeveer duizend klanten, waaronder Adidas, Bosch en Volkswagen. Het platform stelt deze bedrijven in staat hun ict-architectuur en toepassingen te visualiseren en zo een beeld te krijgen welke onderdelen verouderd raken. Ook moet het de toekomstige ict-architectuur van een bedrijf schetsen. LeanIX heeft onlangs een ai-assistent gelanceerd die werkt als aanbevelingsmachine voor it-architectuurtransformaties die in de toekomst liggen.

SAP verwacht de overname in het derde kwartaal van 2023 af te ronden. Eerst buigen de mededingingsautoriteiten zich nog over de aankoop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top