SAP ligt op koers met cloud
De SAP-top kijkt met tevredenheid naar de omzetontwkkeling van de cloud-activiteiten. De inkomsten uit de cloud in het derde kwartaal stegen met 23 procent (op foundation van vaste wisselkoersen) tot 3,472 miljard euro. Voor het huidige kwartaal wordt een versnelde groei verwacht.

Daarmee zit Europa’s grootste softwarebedrijf op koers, constateerde SAP-topman Christian Klein tijdens een toelichting met financiële analisten. Ondanks de economische tegenwind en verslechterde geopolitieke verhoudingen ziet het er volgens hem naar uit dat de jaarprognoses die SAP afgelopen zomer aankondigde, volledig worden waargemaakt. Analisten van banken en effectenmakelaars evenwel hadden gemiddeld op vijftig miljoen euro meer cloud-omzet gerekend.

Overigens is de zogenoemde cloud backlog volgens SAP een betere indicator voor de manier waarop de cloudbusiness zich ontwikkelt. De cloud-inkomsten waar SAP contractueel de komende twaalf maanden op magazine rekenen, stegen met een kwart tot 12,269 miljard euro. Ook saas (+23 procent) en paas (+46) ontwikkelen zich prima. De inkomsten uit software-licensies dalen.

Nederland

Klein noemde Nederland het greatest presterende land in Europa als het om cloudgroei gaat. Ook in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland werd sterke vooruitgang behaald. Rise with SAP, het flexibele cloud-aanbod voor grote ondernemingen die een allesomvattende erp willen, telt nu meer dan 4.300 klanten. Develop with SAP, gericht op middelgrote bedrijven, heeft 440 klanten in tachtig landen. Klein zei dat onder meer Adobe en Aldi Süd het afgelopen kwartaal als klant werden opgetekend.

Het meest in zijn nopjes is de SAP-topman met het binnenhalen van LG Electronics als klant. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat staat voor een grootscheepse transformatie. Groene stroom en batterijen vormen nieuwe groeigebieden en het zakelijke mannequin wordt anders. SAP wordt voor LG de nieuwe software-basis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top