SAP steekt energie in digitale ai-assistent Joule
SAP kondigt Joule aan, een generatieve artificiële intelligence (ai)-copiloot. Het softwareconcern integreert Joule in het SAP Enterprise Know-how Platform en in SAP-applicaties voor personeelszaken, financiën, inkoop tot aan voorraadketen, inkoop en klantbeleving. De gen-ai-copiloot Joule haalt additional inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen en deelt ze proactief en met de juiste context.

Volgens SAP doorzoekt Joule, verwijzend naar de gelijknamige eenheid van energie (vernoemd naar de Engelse natuurkundige James Prescott Joule) op een veilige en compliant manier snel complexe netwerken van geïsoleerde bedrijfsgegevens. Dit levert klanten nieuwe inzichten, wat weer kan leiden tot verbeterde bedrijfsprocessen, een hogere productiviteit en betere zakelijke resultaten.  

De ai-assistent transformeert de SAP-gebruikerservaring volledig, stelt de enterprise useful resource planning (erp)-reus. ‘Het is alsof je rechtstreeks met je slimste collega praat. Je kunt eenvoudig vragen stellen of in gewone taal problemen uitleggen, en dan krijg je slimme antwoorden. Joule haalt deze antwoorden uit een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens, tekst, afbeeldingen en inzichten uit het gehele SAP-portfolio en uit externe bronnen, en behoudt daarbij de context.’

Joule zal in november van dit jaar beschikbaar als onderdeel van SAP SuccessFactors en SAP Begin, en start volgend jaar van SAP S/4HANA Public Cloud Version. CX, Ariba en het SAP Enterprise Know-how Platform zullen volgen, met andere updates in SAP’s portfolio die later worden aangekondigd.

Dagelijks leven

‘Met bijna driehonderd miljoen zakelijke gebruikers over de hele wereld die regelmatig met SAP-cloudoplossingen werken, heeft Joule de kracht om de manier waarop bedrijven en mensen werken te herdefiniëren’, stelt topman Christian Klein. Tot nu toe werkte het concern voor het inzetten van gen-ai-assistent samen met techpartners zoals Microsoft (met 365 CoPilot) .

‘Nu generatieve ai de initiële hype achter zich laat, begint het werk om meetbare return on funding te garanderen’, stelt IDC-analist Phil Carter. ‘SAP begrijpt dat generatieve ai uiteindelijk deel zal uitmaken van het dagelijks leven en werk, en nam de tijd om een echt zakelijke copiloot te bouwen die zich richt op het genereren van antwoorden op foundation van state of affairs’s uit de echte wereld.’  

Latest bleek ook dat SAP in de nabije toekomst wel 30 procent additional denkt te kunnen vragen voor premium versies van erp-software waaraan synthetic intelligence (ai) is toegevoegd.  Door gebruikers toegang te geven tot ai-gedreven assistenten ontstaat voor SAP een behoorlijk groot potentieel om meer aan klanten te verdienen. Dominik Asam, de nieuwe financieel directeur van SAP die onlangs van Airbus overkwam, ziet enorme verdienmogelijkheden door de opkomst van dit soort nieuwe technologieën.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top