SAS steekt miljard in branchespecifieke analytics
SAS, een van de grootste leveranciers van enterprise intelligence en analytics-software, gaat de komende drie jaar een miljard greenback investeren in de verdere ontwikkeling van geavanceerde analytics. De oplossingen richten zich op specifieke sectoren zoals het bankwezen, de overheid, gezondheidszorg, retail en energiesector.

Dit kondigde SAS aan tijdens SAS Innovate, de ai- en analytics-conferentie in Orlando (Florida). De onderneming wil zich onderscheiden met maatoplossingen. Al deze industrie-specifieke oplossingen draaien op SAS Viya, het cloud-native, schaalbare platform voor ai en analytics.

Genoemd bedrag gaat niet alleen naar onderzoek en ontwikkeling, SAS telt er ook de kosten van branche-specifieke line-of-business-teams en marketingactiviteiten bij. Deze leverancier richtte zich oorspronkelijk op data-wetenschappers en statistici. Maar SAS probeert nu ook werknemers met minder hoge vaardigheden te laten deelnemen aan het analytics-proces. Low/no-code-opties zijn daarom toegevoegd aan de oplossingen die draaien op SAS Viya. Zo kunnen bedrijfsanalisten helpen om fraude op te sporen en te voorkomen; stadsplanners kunnen ermee aan de slag gaan in het kader van volksgezondheid en veiligheid; medisch personeel kan de patiëntenzorg versterken; en eerstelijnswerkers krijgen de kans om productielijnen te optimaliseren.

SAS geeft vooral hoog op van de snelheid van Viya. Om zijn claims kracht bij te stellen vergeleek The Futurum Group dit platform met opensource-alternatieven en één niet nader genoemd commercieel, cloudgebaseerd platform. Daaruit bleek dat Viya qua snelheid en schaalbaarheid veel beter presteert. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven