Schalk vervolgt carrière bij ADO Den Haag – Voetbal Worldwide


ADO Den Haag is de volgende membership van Alex Schalk. De Brabantse spits heeft in de Hofstad zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot het eind van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Dat meldt de Haagse deelnemer aan de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond. Schalk (31) komt transfervrij over nadat zijn contract bij het Japanse Urawa Purple Diamonds was afgelopen. In de afgelopen tijd waren er meerdere golf equipment geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller, onder meer Eredivisie-club Vitesse wilde hem graag inlijven, maar de keuze is op ADO gevallen.

Daarmee is Schalk terug in Nederland, voor het eerst sinds hij in 2015 vertrok bij Go Forward Eagles. Daarvoor had hij bij zijn jeugdliefde NAC Breda en Jong PSV gespeeld. Nadat hij de deuren in Deventer achter zich had gesloten, begon hij aan een avontuur dat hem langs Schotland (Ross County), Zwitserland (Servette FC) en dus Urawa Purple Diamonds in Japan bracht. Met die laatste membership speelde hij latest nog op het WK voor golf equipment.

Joris Mathijsen, technisch directeur van ADO, is verheugd met zijn nieuwe aanvaller. ‘Voor de voorhoede zochten we eveneens een versterking. Deze hebben we met de komst van Alex Schalk kunnen invullen. De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Het spreekt voor zich dat we blij zijn dat we Alex aan onze selectie mogen toevoegen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven