Scorende Struijk voorkomt volgende tegenvaller Leeds United – Voetbal Worldwide


Leeds United is woensdag ontsnapt aan een vroegtijdige verwijdering uit het League Cup-toernooi. Pascal Struijk maakte tegen Shrewsbury City de winnende objective: 2-1.

Leeds degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Premier League en begon het leven in het Championship afgelopen weekend met een teleurstellend gelijkspel tegen Cardiff Metropolis (2-2). Hoewel, teleurstellend: de gelijkmaker van Crysencio Summerville viel toen pas diep in blessuretijd.

Woensdag maakte Leeds in de bekerwedstrijd tegen Shrewsbury, dat actief is in de League One, ook weer niet veel indruk. Bij rust stonden The Whites met 0-1 achter. In de tweede helft kwam alles toch nog goed voor Leeds, met speciale dank aan Struijk. De Nederlander, die halverwege als invaller in het veld was gekomen, maakte met een volley na een nook de comeback compleet: 2-1.

De 23-jarige Struijk speelt sinds januari 2020 voor Leeds, dat de verdediger destijds oppikte uit de Ajax-opleiding. Struijk haalde het eerste elftal en promoveerde naar de Premier League, maar na twee jaar bij de elite gleed Leeds weer af. Struijk heeft inmiddels 97 wedstrijden in het eerste elftal van Leeds gespeeld; zijn objective van woensdagavond betekende zijn vierde treffer in Engelse dienst.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven