Sevilla verliest in aanloop naar PSV – Voetbal Worldwide


Sevilla heeft zondag geen vertrouwen getankt voor het Champions League-duel met PSV. Drie dagen voor de wedstrijd tegen de Eindhovenaren gingen de Andalusiërs onderuit op bezoek bij Actual Sociedad. Sevilla eindigde de wedstrijd met negen spelers. 

Negenhonderd kilometer, nul punten: Sevilla verliest in aanloop naar PSV

PSV deed zaterdag goede zaken door een ruime zege te boeken tegen FC Twente. Sevilla wachtte een verre reis naar San Sebastian, dat meer dan negenhonderd kilometer noordelijker ligt. Het bezoek aan Estadio Anoeta zou ook nog eens uitdraaien op een deceptie. De nederlaag van Sevilla diende zich nog voor rust aan.

Dat was mede te wijten aan doelman Marko Dmitrovic, die een vrije entice van Ander Barrenetxea op ongelukkige wijze in eigen doel werkte (bekijk doelpunten hieronder). Umar Sadiq bracht Sevilla halverwege de eerste helft nog meer schade toe. De ex-spits van NAC Breda schoot van afstand raak en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in La Liga (2-0).

Sevilla bewees over veerkracht te beschikken, need Yousef En-Nesyri bracht de bezoekers vlak voor het uur terug in de wedstrijd. Dat deed de aanvaller met een van richting veranderde kopbal. En-Nesyri was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van de Marokkaanse spits spatte uiteen op de kruising.

Sevilla loopt rood aan
Dichter bij de gelijkmaker zou Sevilla niet meer komen. In de slotfase moesten Sergio Ramos en Jesús Navas nog met rood van het veld. Ramos kreeg in eerste instantie zijn tweede gele kaart, maar na een ingreep van de VAR besloot scheidsrechter Miguel Ortiz een directe rode kaart te geven. Dat was ook het lot van Navas, die iets gezegd zou hebben tegen Ortiz. 

Door het resultaat blijft de ploeg van coach Diego Alonso op de vijftiende plaats blijft steken in La Liga. Actual Sociedad passeert rivaal Athletic Bilbao en staat vijfde.

Bekijk hier de doelpunten

1-0 Dmitrovic (eigen doelpunt)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of stay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top