Simac koopt Fomax, terwijl Atabix Oberon verwerft
It-dienstverlener Simac neemt de handelsactiviteiten van Fomax Check & Connectivity uit Harderwijk over. De werkzaamheden van deze specialist in glasvezeltechniek passen bij die van de werkmaatschappij Simac Electronics.

De eigenaren van Fomax waren met het oog op hun pensionering op zoek naar een partij die hun klanten zekerheid en groei van de dienstverlening kan bieden. Internet als Fomax is Simac Electronics goed thuis in de wereld van glasvezeltechniek.

Eddie van Born, mede-eigenaar Fomax, ziet dat zowel klanten als leveranciers gaan profiteren van hun grotere organisatie en uitgebreide service-faciliteiten waardoor bijvoorbeeld uitwijken naar buitenlandse partijen voor onderhoudswerkzaamheden, niet meer nodig is. Simac ondersteunt(middel)grote organisaties bij het inzetten van ict ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac ruim 1300 medewerkers.

Atabix

Atabix Group, aanbieder van software program voor de overheid, versterkt zijn marktpositie met de overname van Oberon.nl. Het Amsterdamse bedrijf wil through acquisities uitgroeien tot een belangrijke speler op gebied van de digitalisering van de overheid. Delta Fairness Companions ondersteunt Atabix financieel.

Het eveneens hoofdstedelijke Oberon ontwikkelt digitale platformen die van strategisch belang zijn voor klanten. Het bedrijf wil zich onderscheiden in gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Bij aanbestedingen van de overheid ligt steeds meer nadruk op die aspecten. Na de overname telt Atabix 162 medewerkers. Van Oberon komen ruim 65 werknemers over. David Westerhof, ceo Atabix Group, wil de komende tijd meer acquisities plegen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven