Slot baalt van streep door midweekse oefenwedstrijd – Voetbal Worldwide


Daags voor de thuiswedstrijd tegen Go Forward Eagles blikte Feyenoord-trainer Arne Slot op de persconferentie ook terug op de opmerkelijke week die hij en zijn ploeg hebben gehad.

Het was niet de meest opmerkelijke zevendaagse uit zijn loopbaan, verklapte Slot desgevraagd. ‘De meest vreemde week in mijn trainerscarrière heb ik eens in december meegemaakt’, aldus Slot, verwijzend naar de periode in 2020 waarin hij bij AZ werd ontslagen. Dat het niet een doorsnee week was geweest, daar wilde Slot wel in meegaan.

‘Ja, het was raar: we zijn het niet gewend om 0-3 voor te staan in de Area. Dan krijg je problematiek, vraag je je af of je veiligheid gewaarborgd was. Dat heeft Ajax in die zin goed voor ons georganiseerd, we voelden ons veilig. De followers onthaalden ons daarna alsof we al gewonnen hadden. Daarom kwam er wel wat additional druk toen bleek dat we de wedstrijd nog moesten uitspeelden. Dat was knap van de spelers’, complimenteerde Slot zijn mannen.

Het herhaalbezoek aan de Johan Cruijff Area had wel zijn planning in de conflict geschopt. Feyenoord had een oefenwedstrijd gepland om aanvaller Ayase Ueda wat minuten te gunnen. De Japanner is woensdag, mits voldoende hersteld van zijn kwetsuur, de meest logische vervanger van spits Santiago Giménez, die de Champions League-wedstrijd bij Atlético Madrid door een schorsing moet missen.

‘We hadden niet voor niets een oefenwedstrijd gepland, dan had hij minuten gekregen en was hij fitter geweest. Maar we hadden geen oefenwedstrijd nodig om hem te leren een aim te maken, we moeten het niet groter maken dan is het is. Het was vervelend, maar meer ook niet’, blikte Slot daarop terug.

De laatste vraag over Ajax-uit: het sterke optreden van invaller Ramiz Zerrouki, bezorgt dat de coach moeilijkheden bij het samenstellen van zijn basisploeg? ‘Zerrouki maakt het me al langer moeilijk, mede daarom speelde hij ook. Niemand vindt het leuk om reserve te staan, maar de meeste jongens hebben wel die realiteitszin dat er een aanlooptijd is om in de foundation te komen bij de kampioen van Nederland. Ramiz doet dan het enige wat hij kan doen: heel goed trainen, en we hebben een staf die de jongens helpt om zich geweldig te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven