Slot legt uit waar de uitdagingen liggen voor Feyenoord – Voetbal Worldwide


Feyenoord-trainer Arne Slot gaf in de afsluitende persconferentie na de Europese wedstrijd tegen Lazio aan dat er op voetballend vlak alleen nog kleine stapjes gezet kunnen worden, maar dat er nog wel degelijk uitdagingen liggen voor Feyenoord.

Slot benoemde die uitdagingen na de zege op de Italianen. ‘Twente-uit is minimaal zo’n lastige wedstrijd als deze’, sprak Slot verrassend over de komende wedstrijd. ‘Mensen kunnen dat raar vinden, omdat ik ook wel inschat dat de spelers van Lazio misschien wel lichtjes beter zijn dan die van Twente. Maar uit en thuis is een groot verschil’, legde de Feyenoord-coach uit.

‘Je krijgt te maken met een volle Grolsch Veste, de followers daar kijken uit naar een Feyenoord dat in de Champions League van Lazio wint’, weet Slot. ‘Voor ons is het ook weer een dag waar we om 12.15 uur moeten spelen, waarin we vanaf de eerste seconde heel goed moeten zijn. Als je zo geweldig hebt gespeeld tegen Lazio, moet je dat op zondag ook kunnen tegen Twente. En een week later tegen RKC, waar de ambiance misschien weer minder is dan woensdagavond en zondagmiddag. Daar zit de uitdaging, niet in het voetballend excessive stappen maken.’

Feyenoord reist in ieder geval als Champions League-koploper af naar Enschede. Door puntenverlies van Atlético Madrid staan de Rotterdammers voorlopig bovenaan in Groep E.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven