Snowflake ontfermt zich over Ponder
Snowflake heeft aangekondigd Ponder over te nemen, een Amerikaanse startup die zich richt op het mogelijk maken van Python-datascience op schaal. De overname geeft aan dat Snowflake de Python-mogelijkheden binnen zijn cloudplatform voor artificiële intelligentie (ai), data-analyse en datawetenschap wil versterken.

Python is de afgelopen tien jaar niet alleen populairder geworden, maar ook een onmisbaar hulpmiddel bij ai, machine studying, applicatieontwikkeling en nog veel meer. Afgelopen zomer debuteerde Snowflake met Snowpark for Python, een set runtimes en bibliotheken waarmee niet-SQL-code veilig kan worden geïmplementeerd en direct kan worden verwerkt op de Snowflake Information Cloud.

Onderbediend

‘Gegevenswetenschappers blijven een onderbediende markt,’ schrijven de oprichters van Ponder Doris Lee, Devin Petersohn en Aditya Parameswaran. ‘Met een toenemend aantal leveranciers die aanvullende oplossingen bieden die niet dezelfde look & really feel behouden waarop gegevenswetenschappers zijn gaan vertrouwen. Toen Snowflake ons benaderde om Ponder mogelijk over te nemen, zagen we een kans om deze bibliotheken rechtstreeks naar de gegevens te brengen.

Dit, om voort te bouwen op de sterke prestaties, flexibiliteit, beveiliging en schaalbaarheid van Snowflake en het succes van het Snowpark-aanbod om een goed mogelijke Python-ervaring op het gebied van datawetenschap in de datacloud te creëren.’ Aldus het drietal op de website van Ponder.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven