Sogelink neemt Regeldienst over voor Omgevingswet
Sogelink, een Franse leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer, heeft Regeldienst gekocht. Dit bedrijf uit Rotterdam is gespecialiseerd in regelgedreven softwareoplossingen voor de publieke sector, waaronder voor de veelbesproken Omgevingswet in wording.

Sogelink kent in Nederland een sterke positie op het gebied van geo-informatiesystemen (gis) nadat het Locatiqs uit Nieuwegein in april 2022 overnam. Locatiqs is een bundeling van de gis-spelers GOconnectIT en Geodan.

Nu komt daar Regeldienst bij. Het bedrijf uit de havenstad levert softwareproducten waarmee overheden (gemeenten, provincies, waterschappen en rijk) kunnen aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). Het bedrijf richt zich zijn producten op het toepasbaar maken van regels middels vragenbomen.

Omstreden

De omstreden Omgevingswet introduceert een nieuw raamwerk voor het beheer van de fysieke omgeving, inclusief ruimtelijke ordening, waterbeheer, energietransitie en infrastructuur. Het vereist robuuste softwareoplossingen om onder meer complexe vergunningaanvragen te kunnen afhandelen.

Volgens Sogelink kunnen naadloze samenwerking mogelijk te maken en processen voor overheidsinstanties te stroomlijnen. Door de overname Locatiqs en Regeldienst hun experience combineren op het gebied van digitale lokketten van lokale overheden en hen beter helpen bij de voorbereiding op de invoering van de Omgevingswet.

Sogelink wordt bij zijn overnames financieel ondersteund door de eveneens Franse investeerder Keensight Capital.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven