Solitee lijft HP-partner Look4IT in
Solitee uit Abcoude heeft per 1 september Look4IT uit Capelle aan den IJssel overgenomen. Door de overname versterkt Solitee, dat ict-diensten, -producten en -kennis levert aan grootzakelijke klanten en overheden, zijn aanbod in verschillende sectoren.

Look4IT levert onder meer aan gemeenten, scholen, advocatenkantoren en ziekenhuizen. Het is de eenmanszaak van Alex Record. Hij werkt al zo’n 25 jaar in de it en heeft met het in 2011 opgerichte bedrijf een ‘Prefered Gold’-partnerstatus met HP opgebouwd. Door zijn netwerk en eigen inkoop kon hij in de coronaperiode gewoon {hardware} blijven leveren aan zijn klanten, vertelt hij. De bv behaalde vorig jaar een omzet van 9 miljoen euro. Normaliter noteert hij zo’n vijf miljoen per jaar.

Solitee, dat de afgelopen jaren een flink aantal overnames deed, telt twintig man en noteert een omzet van zo’n 50 miljoen per jaar. Directeur Roy de Vink is trots dat Record zich met Look4IT bij zijn bedrijf wil voegen. De bedrijfscultuur en diensten sluiten volgens hem goed op elkaar aan. De Vink: ‘Wij hebben beide de missie om onze klanten te begeleiden en te ontzorgen in het complexe ict-landschap.’  

‘Juiste second’

“Mensen roepen al twintig jaar dat er geen droog brood te verdienen is in de {hardware}, maar dat is niet zo”

Record: ‘Deze mogelijkheid kwam op het juiste second op mijn pad. Ik moest alles zelf doen, administratie, leveringen in het magazijn, logistiek. Straks kan ik me weer volledig focussen op de enterprise en het contact met klanten. En als ik er een keer niet ben, dan kunnen ook mensen gewoon bestellen’, lacht hij.

Dan serieuzer: ‘Mensen roepen al twintig jaar dat er geen droog brood te verdienen is in de {hardware}, maar dat is niet zo. Ik heb een groot netwerk opgebouwd en houd bewust de focus op {hardware}. Schoenmaker blijf bij je leest.’ Samen met companions zet hij vervolgens totaaldiensten op rondom die geleverde {hardware}.

‘It-makelaar’ Solitee is in 2013 begonnen met het voeren van die naam, het bedrijf heette daarvoor BuyOnline. Het nam de afgelopen jaren meerdere bedrijven over waaronder: BDD-IT, Five Up, Uni Business Center en current Elite Automatisering.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven