‘Sommige speelsters denken daar niet over na, ik wel’ – Voetbal Worldwide


Vivianne Miedema is blij met haar eerste doelpunt in ruim een jaar tijd. De Oranje Leeuwin stond 310 dagen aan de kant met een zware kruisbandblessure, maar sluit deze lastige periode met haar treffer tegen Liverpool definitief af.

Op 20 januari maakte Miedema al haar rentree tegen Everton. Ze deed ruim zeventig minuten mee. ‘Ik was wel bang om terug te keren na zo’n lange afwezigheid. Sommige speelsters denken daar niet over na, ik wel’, gaf Miedema toe op de persconferentie na afloop van het duel met Liverpool.

Zondag maakte Miedema ook haar eerste treffer met een fraaie uithaal van afstand. ‘Dat betekent veel voor me. Ik heb heel exhausting getraind en voel me weer helemaal mezelf. Ik ben echt blij dat hij erin vloog. Het was een behoorlijk zware periode. Ik heb tegenslagen gehad in mijn herstel en voor de winterstop voelde ik me niet mezelf. Met kerst is er iets in mijn mindset veranderd en ik ben weer helemaal terug.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Dat zorgde voor een enorme ontlading na haar doelpunt. ‘Het was een beetje een combinatie van de context van de wedstrijd en mijn persoonlijke context. Iemand vertelde me web dat het vierhonderd dagen geleden was dat ik een competitiedoelpunt maakte. De manier waarop de meiden het met mij vierden, zegt genoeg.’

Zo kan Miedema zich opmaken voor een spannende titelstrijd. Arsenal staat drie punten achter op koploper Chelsea en hoopt zich te kronen tot kampioen. Daarnaast is Arsenal nog actief in de FA Cup. Ook met de Oranje Leeuwinnen kan Miedema zich opmaken voor belangrijke wedstrijden. Zo speelt Nederland op vrijdag 23 februari de halve finale van de Nations League tegen Spanje. Bij winst plaatst Oranje zich voor de Olympische Spelen. Jill Roord zal er dan in ieder geval niet bij zijn.

Scroll to Top