Spaanse veteraan vervolgt imposante loopbaan en kan report breken – Voetbal Worldwide


Pepe Reina (40) weet van geen ophouden. De doelman plakt er komend seizoen gewoon nog een jaar aan huge. Daardoor breekt de sluitpost van Villarreal een bijzonder report.

Spaanse veteraan vervolgt imposante loopbaan en kan record breken
© Professional Photographs

Doordat de Spaanse veteraan zijn contract met nog tenminste één jaar verlengd heeft, kan hij de eerste speler worden die in 24 seizoenen op rij minuten heeft gemaakt in een van de vijf Europese topcompetities. Reina maakte op 2 december in het jaar 2000 zijn debuut voor Barcelona in La Liga. Sindsdien was hij ieder seizoen van de partij.

Na twee seizoenen onder de lat in Camp Nou vertrok Reina naar Villarreal. Daar werd hij voor het eerst de onbetwiste nummer één. Dat leverde hem na drie imponerende seizoenen, waarin hij ook de halve finale van de Champions League wist te bereiken, een switch naar Liverpool op. Op Anfield was Reina acht jaar lang een publiekslieveling en was hij onomstreden.

De imposante loopbaan van Reina breidde zich uit door naar de Serie A te vertrekken. Bij Napoli stond hij vijf jaar onder contract. Vier jaar als basisspeler, terwijl hij een seizoen verhuurd werd aan Bayern München. Nadat hij vertrok, ging AC Milan met Reina aan de haal, terwijl ook avonturen bij Aston Villa en Lazio volgden.

Afgelopen seizoen keerde Reina bij Villarreal terug op het oude nest. Na zeventien seizoenen keerde hij terug in Estadio El Madrigal. Aanvankelijk als tweede keuze, maar na het vertrek van Gerónimo Rulli naar Ajax stond Reina toch nog 22 competitiewedstrijden onder de lat. Daardoor staat de teller inmiddels op 927 officiële wedstrijden in clubverband, terwijl Reina ook nog 36 interlands speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video’s


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top