Spannend! Eerste werkdag voor 67 nieuwe leden van de Tweede KamerEen spannende dag voor 67 mensen in Den Haag. Vandaag begonnen ze aan hun nieuwe baan als lid van de Tweede Kamer.

De nieuwe Kamerleden beloofden allemaal plechtig dat ze goed hun greatest gaan doen. Ook kregen ze een bloemetje en werden er genoeg selfies gemaakt.

Dat er zoveel nieuwe Kamerleden zijn zit zo: In de Tweede Kamer staan 150 stoelen, ook wel zetels genoemd. En hoe meer stemmen een partij heeft gekregen bij de verkiezingen in november, hoe meer zetels ze hebben.

Sommige partijen hebben sinds de verkiezingen minder zetels. Daardoor raakten sommige mensen hun baan als Kamerlid kwijt. En andere partijen kregen veel meer stoelen. Daardoor konden veel nieuwe mensen een baan krijgen als Kamerlid.

Nog geen regering

Dat er nu allemaal nieuwe mensen in de Tweede Kamer zitten, betekent niet dat er al een nieuwe regering is. De komende tijd gaan partijen nog veel met elkaar praten om te kijken of ze het eens kunnen worden over hun plannen voor Nederland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven