Speciaal zomerplan moet einde maken aan blessurezorgen Pedri – Voetbal Worldwide


Pedri heeft goede hoop dat hij vanaf nu veel minder final heeft van blessures. De twintigjarige spelmaker van Barcelona is aan de slag gegaan met zijn zwakke punt: hij stond in de voorbije twee seizoenen meer dan driehonderd dagen geblesseerd aan de kant.

Het is ongelofelijk snel gegaan met Pedri in de voorbije drie jaar. Hij kwam in de zomer van 2020 over van Las Palmas en verdiende boven verwachting snel een plek in het eerste elftal. Zijn techniek sprak tot de verbeelding en minstens zo indrukwekkend was zijn inzicht. In maart 2021 debuteerde het expertise dat geboren werd op Tenerife al voor de Spaanse nationale ploeg. De spelmaker was toen pas web achttien jaar oud.

Het intensieve wedstrijdschema en het trainen op een hoger niveau eiste ook zijn tol. In het seizoen 2021/22 kwam Pedri door blessures tot slechts twaalf optredens in La Liga. In het voorbije seizoen speelde hij 26 wedstrijden in de competitie. In een cruciale fase van het seizoen kampte de middenvelder met een spierblessure. Barça werd toen in de Europa League uitgeschakeld door Manchester United en verloor in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi van Actual Madrid.

In samenspraak met de medische staf van Barcelona stelde Pedri met het oog op het komende seizoen een speciaal trainingsprogramma samen. De spiermassa moest verder toenemen. Sinds zijn komst naar Barcelona heeft hij al zeven kilo aan spiermassa gewonnen, beschrijft Sport, dat inzage heeft gehad in het plan van Pedri. De dribbelaar weegt nu 67 kilo en de limiet is gesteld op zeventig kilo, om ervoor te zorgen dat hij wel zo wendbaar blijft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Pedri werkte deze zomer op Tenerife in zijn eigen krachthonk en trainde op de kunstgrasvelden van een topsportcentrum daar. Hij volgde een nieuw dieet, waarbij hij met identify meer vis en fruit at. De resultaten zijn veelbelovend, zo melden bronnen binnen Barcelona. Met identify het onderlichaam van Pedri is veel sterker geworden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven