Spectaculaire Clásico met vijf keer aluminium voor Actual en ruime zege Barça – Voetbal Worldwide


Actual Madrid heeft in de eerste Clásico van dit seizoen het onderspit gedolven tegen Barcelona. In een oefenwedstrijd waren treffers van Ousmane Dembélé, Fermin Lopez en Ferrán Torres genoeg voor de zege, mede doordat Actual vijf keer het aluminium trof.

Spectaculaire Clásico met vijf keer aluminium voor Real en ruime zege Barça
© Professional Pictures

Barcelona en Actual Madrid hadden er beide al twee oefenpotjes op zitten. Actual Madrid rekende af met AC Milan en Manchester United, terwijl Barcelona na de zege op Vissel Kobe een 5-3 nederlaag slikte tegen Arsenal. De derde oefenwedstrijd in de voorbereiding was uiteraard allesbehalve een vriendschappelijk potje. Een Clásico, zelfs in oefenvorm, brengt toch altijd web wat meer strijd met zich mee.

Dat Xavi en Carlo Ancelotti dit duel serieus namen, was wel te zien aan de opstellingen van beide ploegen. Jude Bellingham, Vinícius Júnior, Eduardo Camavinga, Robert Lewandowski, Pedri, Ilkay Gündogan, genoeg grote namen binnen de lijnen dus in het AT&T Stadium in Texas. Ook Frenkie de Jong had een basisplek in de eerste Clásico van dit seizoen.

Al binnen het kwartier kwam Barcelona op voorsprong. Dat had het te danken aan een slimme variant op een vrije entice, waarbij Gündogan de bal vanaf de flank terugtrok, in plaats van voorslingerde. Pedri ontving de bal, stak Dembélé weg en hij liet Thibaut Courtois er niet sterk uitzien door vanuit een lastige hoek toch raak te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Vijf minuten later kreeg Actual Madrid de uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen toen Ronald Araújo een voorzet met de hand beroerde. Vinícius schoot de strafschop echter exhausting tegen de lat. Het aluminium was Actual Madrid sowieso niet goed gezind deze avond. Enkele minuten voor rust had Vinícius opnieuw de gelijkmaker op zijn schoen, maar vanuit de draai raakte hij de onderkant van de lat en in de rebound kopte Bellingham de bal tegen de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Met een uur op de klok tekende Aurélien Tchouaméni aan voor de volgende grote kans. Hij probeerde het eens vanaf een meter of twintig en voor de verandering spatte zijn poging uiteen op de lat, om vervolgens by way of de doelman web naast te gaan.

Actual Madrid was duidelijk de betere ploeg, maar uiteindelijk deelde Barcelona de eerste mentale tik van het seizoen uit aan de grote concurrent. Met een verwoestende uithaal in de bovenhoek zorgde invaller Fermin Lopez ervoor dat de stand 2-0 werd. Het scheelde echter niet veel of Vinícius had Actual Madrid web voor tijd alsnog op het scorebord gezet, maar tot overmaat van ramp raakte hij van dichtbij andermaal de lat. In de blessuretijd maakte Torres er ook nog 3-0 van voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video’s


Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Scroll naar boven