‘Speelden briljant, maar je kan het niet zo weggeven’ – Voetbal Worldwide


Erik ten Hag verloor donderdagavond op ongekende wijze in de extremis van Chelsea, maar volgens hem had Manchester United het meeste recht op de overwinning. De Nederlandse supervisor noemde de wijze waarop The Blues in eerste instantie op gelijke hoogte kwamen ‘gelukkig’.

Lang leek het er op dat United er met een 2-3 overwinning vandoor zou gaan op Stamford Bridge, maar vanaf de vijfde minuut van de blessuretijd ging het fout. Diogo Dalot haalde Noni Madueke neer in de eigen zestien, waarna Cole Palmer through de stip voor de gelijkmaker zorgde. Een minuut later werd het nog erger toen diezelfde Engelsman ook nog de winnende treffer maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘We begonnen slap, maar daarna zag je dat we het spel domineerden. Het was briljant hoe we speelden en we verdienden te winnen’, begint Ten Hag bij TNT Sports activities, duidelijk balend van de Chelsea-ommekeer. ‘Je kan het niet zo weggeven, we moeten zo’n wedstrijd beter managen, ook al is het chaotisch. Het is de verantwoordelijkheid van heel het workforce.’

Bij het tweede strafschopmoment van Chelsea twijfelde de VAR even of Dalot de voet van Madueke wel echt raakte. Die mening deelt Ten Hag. ‘Ik denk dat er geluk bij komt kijken met die strafschopsituatie. Het is questionable en heel licht, maar we moeten het daar gewoon beter doen’, aldus de Nederlander, die het tot slot ‘ongelofelijk’ noemt dat Chelsea 28 keer kon vuren, waarvan tien op het doel van André Onana.

Door de verliespartij raakt United verder en verder achter op de concurrentie in de vorm van Tottenham Hotspur en Aston Villa, die gelukkig voor Ten Hag niet allebei wisten te winnen deze speelronde. ‘In vijf dagen hebben we vijf punten verspeeld. Dat is onnaceptabel. We moeten een hoge standaard hebben als we willen deelnemen aan de Champions League’, besluit Ten Hag tegenover de BBC.

Scroll naar boven