‘Speler die het verschil maakt’ – Voetbal Worldwide


Hakim Ziyech nam Marokko dinsdag bij de hand in de WK-kwalificatie. Van grote afstand opende de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax de rating tegen Tanzania in het duel dat uiteindelijk in 0-2 eindigde. Zijn optreden zorgde voor veel lof aan het adres van de in Dronten geboren spelmaker.

Coach Walid Regragui bewierookte de speler van Galatasary, waar Ziyech als contractspeler van Chelsea op huurbasis speelt, na afloop voor de digital camera van Arryadia. ‘Als we een speler als Ziyech hebben die het verschil maakt, gaan wij het redden. Hakim had een kuitprobleem, maar hij gaf alles voor de ploeg’, stelde de oefenmeester, die in de beginfase van het duel Paris Saint-Germain-rechtsback Achraf Hakimi een strafschop zag missen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

‘Er had twijfel kunnen ontstaan, maar de spelers bleven kalm. Het laat zien dat ze ervaring hebben’, vervolgt de oefenmeester, die met Marokko op het afgelopen WK in Qatar tot de halve finale reikte met de Leeuwen van de Atlas. ‘Ze benaderen iedere wedstrijd als een wedstrijd op het WK.’

Daarnaast was de 48-jarige Regragui kritisch op de omstandigheden waarin het duel met Tanzania afgewerkt werd. ‘Het is niet alleen het klimaat dat zorgen baart tijdens deze wedstrijd. We weten dat iedereen op ons wacht om ons een hak te zetten. Maar mijn spelers hebben gevochten voor een goed resultaat.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven