Spoelstra Spreekt: Buitenlandse handjes | Computable.nl
Nederland is het zat. Tenminste als je de commentaren op de uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen magazine geloven. De verkiezingen hebben een ware aardverschuiving teweeg gebracht. Nu roepen ze dit elke keer na een verkiezing, maar dat komt omdat de mensen om de vier jaar spijt hebben van waar ze de vorige keer op hebben gestemd.

Meer dan driekwart van de mensen heeft niet op de PVV gestemd maar ze zijn wel de grootste geworden. Wilders is nu als eerste aan zet om te zien of hij een rechts kabinet kan vormen. De eerste verkenner is inmiddels al gesneuveld, maar dat is niet erg. Iedereen die weleens Stratego heeft gespeeld, weet dat je altijd eerst een paar verkenners moet opofferen. Nu magazine PvdA’er Plasterk het proberen. En ik waarschuw alvast, over een tijdje wordt het excuus gebruikt ‘de verkenner kwam van hyperlinks!’.

Eindelijk geld

Maar de rechtse partijen hebben grootse plannen: geen mensen meer uit het buitenland, op NPO 1, 2 en 3 wordt alleen nog maar het testbeeld uitgezonden, er komen tienduizend agenten bij, er gaat betere zorg komen en de slachtoffers van de toeslagenaffaire en de aardbevingen in Groningen krijgen eindelijk hun geld.

Dit is natuurlijk een gouden kans voor de ict-industrie, need wie gaat dit allemaal doen dan? Waar gaan die nieuwe agenten vandaan komen? Waar zijn de further handjes aan het mattress in het verzorgingstehuis? Wie gaat de slachtoffers van de toeslagenaffaire en de Groninger-aardbevingen helpen? Zoveel mensen werken er nu ook weer niet bij de publieke omroep.

Alles automatiseren

Dus ik denk dat we alles maar moeten automatiseren. Er zit niks anders op. Maar ja, aan de andere kant, hadden we daar ook niet een tekort aan mensen? Misschien moeten we ze dan toch maar uit het buitenland halen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven