Spoelstra Spreekt: Dikke knuffel | Computable.nl
Het was niet eens sarcastisch bedoeld. Het stond er echt. Een kwart van de ict’ers veroorzaakt weleens opzettelijk een storing. Dus niet per ongeluk zoals sommige kunstenaars wel eens een pot verf laten vallen en dan roepen dat dit moderne kunst is. Nee met opzet.

Ik vond het nogal schokkend. Daarbij vroeg ik me af of dit in andere beroepen ook zo gaan. Ik verdenk de mensen die de pionnetjes bij wegwerkzaamheden plaatsen er wel altijd van dat ze er veel te veel neerzetten. Maar zouden hartchirurgen dit ook doen? Dat ze af en toe een bypassoperatie de soep in laten lopen omdat mensen anders zouden kunnen denken dat het web zo makkelijk is als het plakken van een fietsband? Het zou mij niks verbazen. Je leest minimaal één keer per jaar dat iemands zijn verkeerde been wordt geamputeerd.

Wappie

Je zou er spontaan wappie van worden. Taxichauffeurs rijden further blokjes om, obers brengen je het verkeerde gerecht, de badmeester laat je kinderen te lang in het pierenbadje zwemmen, leraren Frans leren je woordjes die ze in Frankrijk helemaal niet gebruiken en het kan niet anders of de eerste coronavaccinatie die ik heb gekregen is gewoon suikerwater geweest omdat het echte vaccin er nog niet af was. Het begint allemaal op zijn plaats te vallen. Maar nu doen ict’ers hier dus ook aan mee.

Alfamannetjes

Grote vraag is natuurlijk waarom een kwart van de ict’ers weleens opzettelijk een storing veroorzaakt. Ik heb er lang over nagedacht maar ik ben er achter. Ik denk dat ze gewoon wat further aandacht nodig hebben. Niemand ziet ze. Ze waren al nooit de alfamannetjes in de groep. Dus als je binnenkort weer eens een ict’er tegen komt, geef hem of haar dan even een knuffel. Ze hebben het nodig. Voor je het weet ligt je systeem er weer uit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven