Spoelstra Spreekt: Drukker dan normaal
Er zijn van die zinnen waarvan je weet, het tegenovergestelde is waar. Bijvoorbeeld het zinnetje wat vaak gebruik wordt in een persbericht als iemand afscheid neemt. ‘In goed overleg’ staat er dan altijd bij. En iedereen weet dan, dit is een vechtscheiding. Er is met de deuren geslagen, er is minimaal drie keer gezegd ‘waarom zit die trut van HR er eigenlijk bij?’ en er is met heel veel geld geschoven.

Ook bij het zinnetje ‘we moeten binnenkort zeker weer iets gaan afspreken’ weet je, er wordt helemaal niks afgesproken. Sterker nog, beide partijen gaan nog beter hun greatest doen om elkaar in het vervolg te vermijden.

Derde kerstdag

Maar waar ik mij het meest aan erger is het zinnetje wat ik bij veel bedrijven krijg te horen als ik ze opbel en het telefoonmenu krijg voorgeschoteld. De telefoon is nog niet overgegaan of je hoort al een ingesproken stem zeggen ‘Het is momenteel drukker dan normaal’. Het is altijd drukker dan normaal! Op welk second je ook belt, het is altijd drukker dan normaal. Wanneer is het normaal dan? Op derde kerstdag? ’s Ochtends om kwart voor 6?

Maar iedereen weet ook dat het web zo druk is als normaal, need anders had je niet speciaal iemand ingehuurd om een bandje in te laten spreken waarin diegene als eerste zegt ‘het is drukker dan normaal’. Wees gewoon eerlijk en zeg dat je het niks interesseert dat je niet bereikbaar bent voor je klanten en dat je daarom te weinig mensen op je supportafdeling hebt. Of neem gewoon niet op.

In goed overleg

En natuurlijk had ik nog graag een further alinea met een scherpe observatie aan deze column toegevoegd. Maar helaas het is vandaag drukker dan normaal. Maar we gaan binnenkort zeker iets afspreken. In goed overleg uiteraard.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven