Spoelstra Spreekt: Skibril | Computable.nl
We hebben er negen jaar op moeten wachten, maar Apple heeft eindelijk iets nieuws. De afgelopen jaren kwam Apple met maar weinig nieuws. We moesten het doen met elk jaar een nieuw mannequin iPhone waarvan de batterij een kwartier langer meeging.

De vorige gadget van negen jaar geleden was een horloge. Ik zie mensen wel eens op zo’n horloge kijken als de telefoon gaat. Vervolgens pakken ze hun telefoon op en gaan ze hierin praten. Dan denk ik, je kunt ook gewoon direct je telefoon opnemen.

Prijskaartje niet misselijk

Maar nu heeft Apple van de week eindelijk iets nieuws gepresenteerd. En hoewel je de indruk kreeg dat ze het Rusland/Oekraïne-conflict hadden opgelost, is het een nieuwe skibril geworden. Oftewel, ze hebben een soort vr-bril gepresenteerd. Nu bestaan vr-brillen al jaren, maar onder het motto ‘alles is al eens gedaan, maar nog niet door mij’ heeft Apple er nu ook één. En het is niet zomaar een bril. Er zitten maar liefst twaalf digital camera’s, vijf sensoren, zes microfoons en twee chips in. Het prijskaartje wat er aan hangt is dan ook niet misselijk. De bril moet een dikke drieduizend euro kosten, need de groep die toch alles koopt van Apple, ongeacht wat het is, moet natuurlijk eerst worden bediend.

Mooi vind ik ook dat ze het eerste mannequin direct Apple Imaginative and prescient Professional hebben genoemd. Vooral dat ‘Professional’ springt eruit. Blijkbaar komt er ook nog een amateuruitvoering waar alleen maar lenzen van plus drie in zitten.

Sparen

Ondanks de twaalf digital camera’s, vijf sensoren, zes microfoons en twee chips heeft de bril wel een nadeel. De batterij die met een verlengsnoer aan de bril vastzit gaat maar twee uur mee. Maar wees niet getreurd, volgend jaar komt Apple met de Apple Imaginative and prescient Professional 2 en dan gaat de accu een kwartier langer mee. Ik zou alvast gaan sparen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven