Posted on Leave a comment

Spoelstra Spreekt: Thuiswerken gezonder | Computable.nl
Uit Zweeds onderzoek blijkt dat thuiswerken gezonder is dan naar kantoor gaan. Even ten eerste, het onderzoek komt uit Zweden, dus het is waar. Je moet maar eens opletten zodra je een argument bedenkt waar een Scandinavisch land in voorkomt, dan komt het heel betrouwbaar over. Als je beweert dat verbrand vlees veel gezonder is dan normaal gebakken vlees, dan zeggen ze direct dat je uit je nek kletst. Zeg je erbij dat ze in Finland ze het vlees pas van de barbecue halen als het kooltjes zijn, dan geloven ze je direct.

Ten tweede, de uitkomst van het onderzoek dat thuiswerken gezonder is, is natuurlijk niet zo verrassend. In hetzelfde onderzoek stond ook dat als het kantoor binnen een straal van drie kilometer van een horecagelegenheid stond dat de kans dan groter was de werknemers alcoholist werden. Ook niet heel verrassend, maar het onderzoek komt uit Zweden, dus het zal wel waar zijn.

In je onderbroek

Redenen waarom thuiswerken gezonder zou zijn, hebben onder meer te maken met het feit dat je lekker in je onderbroek achter je laptop computer kunt zitten. Oftewel, je hoeft je maar voor de helft om te kleden en dit scheelt weer tijd. Moet je uiteraard niet de fout maken om halverwege de assembly even van je scherm weg te lopen terwijl je webcam nog aan hebt.

Maar dat je tijd overhoudt is één van de redenen dat het veel gezonder is. Je hoeft ook niet meer te reizen en al deze tijd kun je dan besteden aan bijvoorbeeld bewegen. Daarnaast schijnt thuiswerken veel minder stressvol te zijn dan op kantoor werken. Er kijkt ook niemand over je schouder mee die zich afvraagt wat je eigenlijk aan het doen bent. In je onderbroek nog wel.

Helemaal niks doen

Maar weet je wat nog gezonder is dan thuiswerken? Helemaal niks doen. Schijnen ze in Noorwegen veel te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *