Spoelstra Spreekt: Uit het raam kijkenUit het raam kijken heeft in ons geval weinig zin. Dat is anders voor de mensen van vele jaren terug. Die stonden nog dicht bij de natuur, keken uit het raam en naar de lucht en wisten wat ons te wachten stond.

Die zoveel daagse verwachting tot op het uur suggereert nauwkeurigheid die er niet is. Op korte termijn is de voorspelling een stuk beter.

Had twee weken terug in het hoofd, ‘s ochtends tussen 8 en 9 een paar spatjes. Tenminste, had dat eerder in de week op buienradar gezien. Niets van dat al, heb een paar uur door de stromende regen heen gefietst. Opvallend, amper een medefietser te bekennen. Heel Holland kijkt buienradar.

Langer terug tijdens een wandeling overvallen door een stortbui Ook geen kip te bekennen. Op een gegeven second scheen het zonnetje weer en zag weer wandelaars. Vroeg, buienradar gekeken? Ja ja buienradar gekeken!

Dat is de vooruitgang, vaardigheden verdwijnen en nieuwe vaardigheden dienen zich aan. Rekenen hoeft niet meer, daar heb je de rekenmachine voor. ChatGPT is helemaal een uitkomst, denken en schrijven zijn overbodige vaardigheden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top