Posted on Leave a comment

Spotify ontbindt miljoenencontract met Harry en Meghan


Harry en Meghan

NOS Nieuws

Prins Harry en zijn vrouw Meghan gaan geen podcasts meer maken voor Spotify. In goed overleg is besloten het miljoenencontract te ontbinden, laat het echtpaar gezamenlijk met het streamingbedrijf weten.

Het prinselijk paar maakte eind 2020 bekend producties voor Spotify te gaan maken. Ze hadden eerder dat jaar aangekondigd meer afstand te nemen van het Britse koninklijk huis en een villa in Californië gekocht.

Specialists schatten dat het contract met de twee 25 miljoen greenback waard was. Ze zouden exclusief voor Spotify meerdere podcastseries maken “over hoopvolle verhalen met inspirerende gasten”.

Uiteindelijk produceerden ze alleen Archetypes, waarin Meghan Markle praat over het beeld van vrouwen in de samenleving met gasten als Serena Williams, Paris Hilton en Mariah Carey. Hoewel die serie goede luistercijfers had en enkele prijzen gained, had Spotify volgens een bron van vakblad Selection “meer programma’s verwacht”.

Heroriëntatie

Spotify zette een aantal jaar geleden sterk in op podcasts en ging contracten aan met gevestigde namen. Dat leidde tot controverse toen de omstreden Joe Rogan ook een platform werd geboden. Meerdere artiesten verwijderden daarop hun muziek, zoals Neil Young.

Afgelopen week kondigde het bedrijf aan zich te heroriënteren op dit bedrijfsonderdeel. Die reorganisatie betekent het ontslag van 200 medewerkers. Bronnen zeggen tegen Selection dat het afscheid van Meghan en Harry hier niet direct verband mee houdt.

Vorig jaar nam Spotify al afscheid van een ander beroemd podcastpaar: Barack en Michelle Obama. Zij zeiden hun podcasts breder te willen aanbieden dan alleen through deze streamingdienst.

Openhartig

Meghan zei in december nog dat ze genoot van het maken van podcasts, toen ze een podcastprijs kwam ophalen bij de Individuals’s Alternative Award. “Ik ben er dol op er mijn tanden in te zetten, ‘s avonds laat rechtop in mattress, werken aan teksten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *