Startup-verzekeraar Superscript naar Rotterdam | Computable.nl
De Britse assurantiemakelaar Superscript, gespecialiseerd in verzekeringen voor startups en scale-ups in de techsector, strijkt neer in Rotterdam. Het Europese hoofdkwartier van deze makelaar die een self service online-platform voor snel groeiende techbedrijven heeft, komt in de Maasstad te staan.

Superscript-directeur Cameron Shearer lichtte zijn keuze deze week toe tijdens het competition Upstream 2023, een jaarlijks internationaal evenement dat innovatieve ondernemers en investeerders samenbrengt. Hij onderstreepte het belang van verzekeringen voor jonge bedrijven in de techsector.

Vaak is het afsluiten van goede polissen het laatste waar it-ondernemers aan denken. ‘Ten onrechte,’ zegt Shearer. ‘Gebrek aan kennis hierover kan tot problemen leiden bij beginnende ondernemingen. Daar willen wij verandering in brengen,’  aldus de directeur van Superscript. In Nederland richt de makelaar zich vooral op bedrijven in fintech, medtech en digitale bezittingen zoals crypto. ‘Wij bieden de bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen en schadeclaims, zodat de ondernemer zich kan richten op zijn kernactiviteiten,’ zei Shearer tijdens Upstream 2023. Vooral datalekken kunnen tot hoge claims leiden.

Rotterdam

Jonge techbedrijven worden volgens hem traditioneel niet goed bediend op de verzekeringsmarkt. Veel verzekeraars bieden een alles-in-één-verzekering aan die vaak te ruim is en daardoor onbetaalbaar voor deze bedrijven. Superscript is in de eerste plaats een databedrijf dat bijna alle gebruikte technologie zelf heeft ontwikkeld. Hierdoor kan het nauwkeurig bepalen welk kind verzekering een klant nodig heeft, zonder onnodige ballast, zo claimt Shearer.

Hij koos voor vestiging in Rotterdam omdat Nederland binnen Europa een belangrijke ‘hub’ is op het gebied van fintech en medtech. Shearer: ‘Rotterdam heeft een perfecte combinatie van sterke verzekerings- en startup-ecosystemen, evenals een sterk regelgevingsklimaat.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top