Stemmen in Rusland worden geteld, Poetin wint sowiesoHet stemmen in Rusland zit erop. De stemmen zijn nog niet geteld, maar het is al wel zeker dat Vladimir Poetin wint.

Zo gaat het in Rusland als er verkiezingen zijn: oneerlijk. Vladimir Poetin is al 24 jaar aan de macht in Rusland. En hij wil er nog niet mee stoppen. Dus verandert hij de moist, zodat hij langer de baas magazine blijven. En hij zorgt ervoor dat hij de verkiezingen altijd wint.

Met mensen die wel kritiek hebben gehad op Poetin, is het vaak slecht afgelopen. Zo overleed Aleksej Navalny vorige maand in een Russische gevangenis. Eerder overleefde hij een vergiftiging.

Zijn vrouw is naar Duitsland gevlucht. Vanuit daar zegt ze woedend te zijn op Poetin.

Protesteren in Rusland is dus gevaarlijk. Ook vandaag werden tientallen mensen opgepakt. Maar toch was er ook een soort protest vandaag. Mensen die tegen Poetin zijn, hadden afgesproken om om 12.00 ‘s middags naar de stembureaus toe te komen.

Daar was het rond die tijd dus erg druk. En zo konden mensen zien dat er veel mensen tegen Poetin zijn, zonder dat ze dat hardop zeiden en gevaar zouden lopen. Je kunt namelijk in de rij niet zien wie voor of tegen Poetin stemt.

Uitslag

De officiƫle uitslag wordt vanavond verwacht. En dan zal de wereld dus te horen krijgen dat Vladimir Poetin de president van Rusland blijft.

Scroll naar boven