Stokstaartje in ‘s-Gravenzande teruggevonden | NOS JeugdjournaalIn de plaats ‘s-Gravenzande is één van de vermiste stokstaartjes teruggevonden. Al een paar weken waren mensen op zoek naar de dieren. Ze woonden bij een man in de tuin, maar waren ontsnapt. Nu is duidelijk geworden dat maar één stokstaartje het heeft overleefd.

Mand

Zaterdag lukte het om één van de dieren te vangen met een wasmand. Daarbij werd wel iemand gebeten. Het stokstaartje is nu bij een stichting die voor dieren zorgt.

In Nederland magazine je nu nog stokstaartjes als huisdier hebben, maar dat gaat binnenkort veranderen. Vanaf 1 januari 2024 wordt het verboden. De dieren die je dan al hebt, magazine je houden totdat ze doodgaan.

De komende weken magazine het stokstaartje nog niet naar buiten. Eerst wordt er gecheckt of ‘ie helemaal gezond is. Het dier gaat niet terug naar z’n baasje, need die zegt dat hij niet goed voor de dieren kan zorgen. Over een tijdje wordt het stokstaartje naar een dierentuin gebracht.

Vorige week maakten we deze video over de stokstaartjes:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven